Vitale Medewerkers, Vitale Organisatie

Verandering, steeds maar weer verandering

Vandaag de dag gaan veranderingen zo snel dat je het amper bij kunt benen; en ze gaan steeds sneller! Grote onzichtbare krachten drijven de wereld aan die in golfbewegingen reageert door mee te bewegen of weerstand te bieden. Politiek, cultuur, economie, wetenschap… op veel terreinen wordt grote vooruitgang geboekt, dankzij nieuwe inzichten en nieuwe technologieën die het resultaat zijn van de kracht van de menselijke geest.
Bedrijven en organisaties moeten veel moeite doen zich van hun eigen kunnen en missie bewust te zijn, visie te ontwikkelen op het veld van de snelle ontwikkelingen om zich heen en te anticiperen op wat komen gaat door een duidelijke route uit te zetten, een stabiele koers te varen en tijdig koerscorrecties uit te voeren. Naast Kracht en Bewustzijn is één van de belangrijkste eigenschappen voor een organisatie om te overleven: kunnen veranderen. Een heldere visie op de omgeving en de toekomst, en vervolgens flexibiliteit en wendbaarheid, zijn de eerste vereisten.

Je flexibiliteit hangt af van je mensen

Die flexibiliteit en wendbaarheid vraagt veel van de medewerkers: de wil en het vermogen om mee te bewegen en mee te veranderen. Voor werkgevers ligt hier een belangrijke taak, namelijk het faciliteren van persoonlijke ontwikkeling en het creëren van een (werk-)omgeving en een bedrijfscultuur die dit stimuleert. Besef dat de tijd die mensen aan jouw bedrijf besteden een deel van hun eigen leven is, een fors deel! Er bestaat feitelijk geen scheiding tussen werken en leven.
De vitaliteit die de organisatie nodig heeft om veranderlijk te kunnen zijn, komt uit de mensen. Gezonde, vitale, ondernemende mensen zijn onmisbaar voor een vitale organisatie. Mensen hebben hun eigen verantwoordelijkheid voor hun gezondheid. Dat betekent dat ze zelf de regie daarover kunnen nemen. Maar de werkgever kan hierin een belangrijke ondersteunende rol spelen, gezien zijn grote belang bij vitale werknemers. Gericht investeren in preventie kan veel nadelige effecten van slechte geestelijke en lichamelijke gezondheid voorkomen.

Vitaliteit integraal en systematisch oppakken

Zoals wel duidelijk is hangt het succes van je organisatie af van de mate waarin deze mee kan bewegen op de grote stroom. En de flexibiliteit van je organisatie zit in je mensen. Hun vitaliteit is de garantie voor jullie succes. Werk dus consequent aan hun vitaliteit, wat dat is een asset van jouw organisatie. Wij bieden integrale vitaliteitsprogramma’s. Bedoeld om medewerkers fysiek en mentaal meer vitaliteit en weerbaarheid te geven. En daarmee de kosten van verzuim als gevolg van stress-gerelateerde klachten in de hand te houden.

Meer weten over hoe wij je hierbij kunnen helpen? Download het gratis e-book over onze Integrale Vitaliteitsprogramma’s.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.