Waar je ook gaat daar ben je

Meditatie in het dagelijks leven

Beter met Mindfulness

Dit boek brengt de essentiële boodschap en methodes van het populaire Mindfulness. Mindfulness is geen trucje of techniek waarmee je even iets ‘fikst’, het is een levenswijze die voor veel mensen heilzaam is. En de bewijzen daarvoor nemen toe, zegt Jon Kabat-Zinn, de man die het Westen aan het mediteren kreeg. ‘Bij depressie blijkt Mindfulness even goed te werken als medicatie.’

De auteur

Jon Kabat-Zinn is grondlegger en pleitbezorger van mindfulness, zowel in de reguliere gezondheidszorg als in de samenleving. Hij schreef deze everseller ‘Waar je ook gaat daar ben je’.

Meditatie

Veel mensen denken dat meditatie een manier is om je terug te trekken uit de wereld. Maar het tegenovergestelde is waar. Het is juist een levenskunst, een methode die het mogelijk maakt te genieten en vredig aanwezig te zijn bij alles wat je doet, waar dan ook, iedere dag weer. Dit boek laat zien hoe meditatie een deel van je dagelijks leven kan zijn. De auteur leert de beginner én de geoefende zich open te stellen voor de rijkdom van ieder moment.

Aandacht = Mindfulness

In ‘Waar je ook gaat, daar ben je’ zet Jon Kabat-Zinn uiteen hoe de essentie van boeddhistische meditatie – aandacht – deel kan gaan uitmaken van ons dagelijks leven. Veelal aan de hand van voorbeelden die voor iedereen herkenbaar zijn, laat hij zien hoe meditatief leven en werken eruitziet, welke weerstanden we tegenkomen en hoe we daar mee om kunnen gaan. Mediteren betekent niet dat je jezelf een bepaalde methode oplegt om dingen te veranderen, het is ontspannen en aandachtig aanwezig zijn – in stilte maar ook wanneer je de kinderen naar school brengt of het fornuis schoonmaakt.


Over meditatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *