Het brein

‘Het brein’ – een verzamelwoord waarmee, zonder dat het wordt beseft, gelijktijdig verwezen wordt naar de hersenen, het denkvermogen en het bewustzijn.

Zoekt en gij zult vinden

Onze wetenschap onderzoekt nog steeds hoe onze hersenen bewustzijn maken 🙂 En de wetenschap meent nog steeds dat de hersenen het denken voor ons verrichten.

Oud Yoga Nieuws

“De nieuwste inzichten”? Yoga is de oudste menswetenschap ter wereld. Al duizenden jaren geleden (ja, toen liepen hier nog Batavieren rond) hadden yogi’s de opbouw van het menselijk bewustzijn in al zijn schakeringen in detail beschreven. Zo was al bekend dat het pure bewustzijn de bron is waaruit alles voortkomt, ook materie. Diverse oude geschriften getuigen hiervan.

De kip of het ei?

Die oude Oosterse kennis wordt al sinds minstens twee eeuwen naar het Westen geëxporteerd. Toch vreemd dat de wetenschap dit nog steeds negeert. Wil men zó graag zelf het wiel uitvinden? Men zal in de materie geen oorsprong van bewustzijn aantreffen. Het is de kip of het ei. Wat was er eerder: materie of bewustzijn?
Toch weet de wetenschap al een tijdje dat materie uit licht ontstaat. Licht is bewustzijn. Misschien wat verbindingen tussen de verschillende wetenschappen leggen?

Links naar gerelateerde blogs:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.