Autobiografie van een Yogi

Paramahansa Yogananda

Yogananda geldt als een van de grootste wijzen van India in onze tijd.

In zijn autobiografie vertelt hij over zijn jeugd en de lange, moeizame weg die hij heeft afgelegd naar hoger bewustzijn waarmee hij de naam ‘Yogananda’ verkreeg (‘zaligheid door goddelijke vereniging’). Hij beschrijft het contact met zijn leermeester Sri Yoekteswar en ontmoetingen met bekende wijzen als Ghandi, Tagore en Bose.

Inspiratie

Daarnaast geeft hij duidelijk uitleg over de subtiele, maar scherp omlijnde wetten waardoor yogi’s zelfbeheersing bereiken en wonderen kunnen volbrengen. Deze autobiografie heeft wereldwijd mensen geïnspireerd en is voor velen een eerste stap geweest in hun interesse voor yoga, mystiek en de Indiase ideeënwereld. Zijn leer is niet verbonden aan kerk of religie en is daarmee universeel.

Yoga wetenschap

De diepgaande yogische kennis heeft Yoganananda in uitgebreide eindnoten verwerkt. Als je écht geïnteresseerd bent in yoga en meer wilt weten, vind je hier een geweldige bron van studiemateriaal. Yoga wordt ook wel de oudste mens-wetenschap genoemd.

Het boek is heel toegankelijk en leest als een avonturen-roman. Elke avond een hoofdstukje en je hebt het uit voordat je er erg in hebt. En dan begin je opnieuw…